marți, 10 aprilie 2012

Asigura-ti o apa de calitate

Fara vreo urma de indoiala apa este elementul esential al existentei noastre pe pamant, mediul in care primele forme de viata s-au format acum mii de ani si fara de care astazi nimic nu ar fi fost, iar in viitor nimic nu ar mai fi. Intotdeauna, omul si-a gasit adapost in apropierea cursurilor de apa, sau a izvoarelor naturale, existenta apei fiind primul semn ca in acel loc ar putea sa-si intemeieze un camin. Apa aduce cu sine si bogatia celorlalte elemente naturale care fac diferenta intre bogatia unei vieti indestulate prin posibilitatea cultivarii legumelor, cerealelor si fructelor, ori prin folosirea unor instalatii industriale de productie.

Chiar daca este stiut ca apa este prezenta ca element natural pe circa 70% din suprafata globului, sansa de a detine o asemenea bogatie naturala in fata altor zone geografice unde apa este ca si inexistenta sau capatarea unei surse implica tehnologii si forta de munca la un nivel foarte ridicat, trebuie sa ne bucure dar in acelasi timp sa ne preocupe pentru folosirea ei in conditii economice, fara niciun fel de risipa.

Un alt aspect al beneficiilor naturale pe care le avem in tara este faptul ca straturile geologice care contin apa sunt situate la adancimi rezonabile, in zona straturilor acvifere freatice sau in unele zone in straturi de mare adancime, ceea ce conduce la o exploatare cu costuri scazute atat pentru extragere cat si pentru distributie. Intotdeauna se va putea beneficia de o apa de calitate obtinuta din exploatarile de adancime, iar pentru folosinta apei in regim industrial se vor capta surse de suprafata.

In situatia in care detineti un loc pentru constructia unei case individuale, una dintre primele actiuni pe care o veti intreprinde este realizarea unei captari de apa pentru gospodaria dumneavoastra. Sunt de mult trecute timpurile cand acest tip de lucrari erau executate manual, iar saparea unui put putea dura multe zile la rand in functie de adancimea la care putea fi gasita panza freatica. Daca mai adaugam la acest lucru si riscurile majore la care erau supusi oamenii care efectuau aceasta lucrare, atunci devine evident ca a trebuit schimbata metoda de sapare.

In mod cert pentru a putea beneficia de o lucrare rapida si fara niciun risc, veti indrepta atentia catre o firma specializata de foraje puturi apa, care detine intreaga tehnologie si calificare pentru acest gen de lucrari. Determinarea zonei pentru sapare si amplasarea utilajelor necesare va fi de scurta durata, operatiunea demarand rapid si desfasurandu-se in conditii de siguranta atat pentru lucratorii angajati cat si pentru aria in care se executa aceste foraje puturi, prin delimitarea stricta a micului santier in lucru.

Ulterior acestui demers veti putea solicita si diverse alte lucrari colaterale in ceea ce priveste folosirea apei extrase. Astfel se va putea solicita separarea traseelor pe care apa le va avea in gospodarie, urmand ca un circuit sa fie distribuit catre folosinta domestica obisnuita, iar altul, spre exemplu sa fie dedicat in mod special pentru sursa de alimentare cu apa in caz de incendiu.

Daca detineti in apropierea locuintei si o hala de microproductie unde este necesara prezenta apei, se vor putea organiza legaturi de conducte de alimentare si pentru acest tip de activitati, in paralel cu separarea si delimintarea precisa a acestor circuite de apa de cele pentru alimentarea cu apa potabila si cele de scurgere a apelor uzate.

De regula se opteaza pentru foraje puturi apa, care desevesc gospodarii individuale, insa pentru comunitati mici si medii o firma specializata detine dotarea tehnica si pregatirea profesionala a echipelor pentru realizarea unor lucrari de amploare, care vor putea deservi cu apa potabila sau pentru folosinta industriala un numar mare de locuinte si activitati de mica productie ale comunitatii respective.


foraje geotermale, foraje puturi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu