vineri, 20 aprilie 2012

Sisteme de climatizare dedicate tip split

Probabil ca nu de putine ori v-ati gandit care ar fi cea mai buna solutie pentru climatizarea locuintei dumneavoastra, in mod special in ceea ce priveste asigurarea unei ambiante placute in timpul sezonului cald. Sunt suficient de vizibile si mai ales resimtite schimbarile climatice din ultimii ani, pentru a ne determina sa aducem o imbunatatire in locuinta noastra din acest punct de vedere. Doar si faptul ca nu veti putea dormi noaptea cand temperatura si umiditatea din locuinta ar putea atinge valori greu de suportat, este determinant sa faceti o alegere potrivita si mai ales rentabila din totate punctele de vedere.

Pretul este un element serios in demersul pe care il intentionati, de aceea o scurta plimbare virtuala cu ajutorul unei simple conexiuni la internet va lumina intr-o buna masura calea de urmat. In acest moment pe piata sunt prezentate foarte multe oferte pentru sisteme de climatizare, marcile fiind si ele bine reprezentate, insa puteti gasi si aparate de aer conditionat care pot fi prin caracteristicile lor tehnice si pretul atractiv solutii foarte bune, demne de luat in seama. Marca este importanta, deoarece confera un sentiment de siguranta la cumpararea produsului, insa atat timp cat veti cumpara un sistem de climatizare care prezinta o garantie cat mai mare in timp, pe care uneori o puteti suplimenta cu unul sau doi ani pentru o suma mica platita in plus, atunci nu aveti de ce sa va temeti.

Mai degraba este util sa intelegeti ca un astfel de aparat de aer conditionat split, are particularitati specifice atat din punct de vedere al tehnologiei pe care o inglobeaza, cat si dinspre partea utilizarii sale eficiente in functie de locul unde este instalat si modul in care a fost executat montajul sau. Incercati sa instalati pentru fiecare camera cate un aparat de aer conditionat split, cu putere mai mica, decat sa utilizati doar un singur aparat pentru doua sau chiar trei camere. Diferenta de pret se va amortiza destul de rapid, iar ambientul individual al fiecarei camere primeaza in fata costurilor initiale.

Particularitatile specifice tehnologice se refera in special la faptul ca la baza sistemului de climatizare prin aer conditionat split, se gaseste un compresor care pune in miscare prin interiorul unor coducte agentul frogorific, care face schimbul de caldura intre temperatura exterioara si cea interioara, pana cand aceasta ajunge la valoarea setata de dumneavoastra. Principiul de functionare este asemanator cu cel al unei combine frigorifice, insa particularitatea de instalare difera in mod esential.

Un aparat de aer conditionat split, detine doua unitati de lucru, una dintre acestea montandu-se in afara incaperii, iar unitatea interioara pozitionandu-se cat mai aproape de peretele pe care a fost instalata unitatea externa. Motivul pentru care este indicata o distanta cat mai mica intre cele doua unitati, este faptul ca cu cat lungimea conductelor de alimentare cu freon este mai mare, cu atat performantele aparatului incep sa scada datorita lungimii traseului prin care compresorul trebuie sa recircule agentul de racire.

Datorita acestor motive, un aparat de aer conditionat split, va fi considerat corect montat atunci cand manopera de instalare va respecta cu strictete precizarile producatorului. Una dintre etapele cele mai importante in procesul de instalare al unui aparat de aer conditionat split, este folosirea de catre tehnicianul instalator a pompei de vid, pentru extragrea completa a aerului si umezelii din conductele prin care va circula agentul frigorific. Omiterea acestei etape, sau efectuarea ei pentru o durata prea scurta de timp, echivaleaza in mod cert cu o functionare de slaba factura a sistemului de climatizare si generarea unor costuri nejustificate cu energia electrica, datorita faptului ca aparatul de aer conditionat split, va functiona in regim aproape permanent, fara a putea atinge temperatura setata de dumneavoastra.

In consecinta solicitati in mod expres, toate informatiile cu privire la modalitatea de instalare si nu acceptati sub nicio forma vreo derogare de la acestea, fiindca scopul final este utilizarea in cele mai bune conditii si pentru o perioada cat mai mare de timp a acestui aparat de aer conditionat split.


aer conditionat split, aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu