luni, 30 aprilie 2012

Utilitatea instalarii unui aparat de aer conditionat

O data cu mult asteptata venire a verii sosesc din pacate si alte probleme cu care ne vom confrunta, vrand, nevrand. Caldura sufocanta este prima care imi vine in minte. Ce inseamna caldura sufocanta pentru un adult e simplu, acesta nu va mai putea adormi usor noaptea sau la amiaza, pentru cei care respecta si somnul de amiaza. Pe termen scurt, cateva nopti nedormite nu reprezinta o tragedie. Un sezon intreg insa reprezinta o problema grava, problema care nu poate fi solutionata decat prin achizitionarea unui aparat de aer conditionat. Cumpararea si instalarea in apartamentul personal a unui aparat de aer conditionat reprezinta o investitie nu doar utila pentru sanatatea ta, dar si o afacere rentabila pentru consum. Nu te lasa influentat de asa zisii binevoitori care iti vor spune, “pai da, dar sa vezi acum costuri la energia electrica, ce greseala ai facut”. Nu este deloc adevarat, bugetul nu iti va fi afectat intr-o asemenea masura si in plus vei beneficia de o temperatura rezonabila in casa.

Aparatul de aer conditionat este necesar tuturor atunci cand vara nemiloasa se instaleaza in drepturi. Chiar si unei persoane puternice si care considera ca este atat de puternica incat poate duce efort fizic sau intelectual si fara o cantitate de somn recomandata. Realitatea sta insa in felul urmator: orice adult care desfasoara o munca medie ca nivel de solicitare fizico-intelectuala are nevoie de minim 8 ore de somn pe noapte. Daca nu va face in felul acesta, organismul sau va lupta cu disperare pentru a-si procura energia necesara din masa musculara, un lucru demn de retinut pentru orice persoana activa, nu doar pentru culturisti sau alti sportivi. Cum poti dormi noaptea, daca in casa e mai cald ca intr-o jungla urbana, aceasta e intrebarea.

Alegerea unui sistem de climatizare iti va rezolva toate aceste probleme care te framanta, permitandu-ti sa dormi linistit noaptea. Din acest motiv, alegerea oricarui sistem de climatizare va trebui sa se faca cu maxima atentie si responsabilitate, pentru o cat mai buna aerisire a camerelor. Este bine sa apelezi in acest sens la un profesionist in domeniu, la un tehnician care a mai instalat si a mai lucrat cu aparate de aer conditionat. Ca exemplu, pentru o incapere a carei suprafata nu depaseste 35 de metri patrati, este indicata instalarea si folosirea unui aparat de aer conditionat 12000 btu. Acesta va oferi o racorire si o deumidificare adecvata a aerului, creand conditii optime pentru odihna ta si a familiei tale. Spun si a familiei deoarece caldura excesiva poate pericilita la fel de mult si somnul copiiilor. Pentru o dezvoltare sanatoasa, pentru rezultate si randamente optime la scoala si in societate, copiii si adolescentii trebuie sa aiba un somn suficient si odihnitor. In acelasi timp, o data ce ati instalat aparatul de aer conditionat in casa dvs., va recomand o mare atentie la viteza cu care dati drumul sa circule aerului. Daca viteza si puterea cu care acesta circula e prea mare, se poate produce curent de aer in casa, si va puteti alege cu o nevralgie de toata frumusetea. Sa nu mai vorbim de durerile care vor urma, la urechi, gat, gura. Sunt persoane mai sensibile la acesti curenti si atunci cand va decideti sa cumparati un aparat de aer conditionat trebuie sa tineti cont si de puterea acestuia, de cate trepte de viteza are si cat de puternice sunt fiecare in parte, pentru a sti daca exista compatibilitate deplina intre calitatile tehnice ale aparatului si capacitatea organismului uman de a tolera actiunea si efectele acestuia. In orice caz, alegerea si cumpararea unui aparat de aer conditionat nu mai reprezinta un moft, ci o necesitate tot mai stringenta a zilelor noastre, in ton cu schimbarile climatice extreme care s-au produs si se produc in continuare, sub ochii nostri.


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu