duminică, 10 iunie 2012

Cum functioneaza celulele solare.

 Ati vazut , probabil, calculatoare cu celule solare, acestea sunt dispozitive care nu au nevoie de baterii, si in unele cauze nu au nici buton de pornit / oprit. Atata timp cat este suficienta lumina ele par sa lucreze pentru totdeauna. Este posibil sa fi vazut desemenea panouri solare mai mari, sau panouri solare la semafoare, sau indicatoare rutiere, sau locuri de parcare care folosesc pe timp de noapte lumina provenita din energie stransa pe timpul zilei din acumlatoare solare. Desi aceste panouri sunt mai mari nu sunt la fel de comune ca cele solare pe care le au de exemplu calculatoarele, dar sunt mai greu de recunoscut pentru ca se afla intr-o forma in care nu te astepti sa le vezi.

De fapt, celulele fotovoltaice - care au fost utilizate prima data aproape exclusiv in spatiu la alimentarea sistemelor de sateliti electrici din 1958  de atunci aceasta tehnologie este utilizata in moduri mai mult sau mai putin exotice.Tehnologia continua sa propuna dispozitive noi tot timpul, de la ochelari de soare la vehicule electrice sau statii de incarcare.Speranta pentru o "revolutie solara" a existat de-a lungul timpului de zeci de ani - ideea ca intr-o zi vom utiliza toate energia electrica gratuit de la soare. Aceasta este o promisiune seducatoare, deoarece intr-o zi luminoasa, soare, razele soarelui de afara aproximativ 1.000 de wati de energie pe metru patrat de suprafata al planetei. Daca am putea colecta toate aceasta energie, am putea-o utiliza cu usurinta pentru a ne alimenta casele si birourile gratuit.In acest articol, vom examina celule solare pentru a afla modul in care are loc conversia energiei solare direct in energie electrica. In acest proces, vei afla de ce ne apropiem de nivelul in care vom folosi energia soarelui in fiecare zi, si de ce avem inca multe cercetari de facut pana cand acest proces va deveni rentabil.

    Vom incepe prin a explica ce anume este un panou solar, el este un modul solar ( modul fotovoltaic sau panou fotovoltaic) , un ansamblu ambalat conectat la celule fotovoltaice. Panoul solar poate fi folosit ca o componenta a unui sistem  fotovoltaic mai mare creeat cu scopul de genera cantitati de energie mai mari in aplicatii comerciale si rezidentiale. Fiecare panou este evaluat de catre puterea de iesire DC, in conditii standard de testare, si de obicei are variatii de la 100 pana la 450 de wati. Eficienta unui panou este determinata de zona de intindere a panoului. Si anume un panou cu eficienta de 8% si 230 W va avea de doua ori zona de panou mai mare ca un panou cu eficienta de 16% la 230 W. Acum va dati seama ca trebuiesc o multime de astfel de panouri pentru a produce curentul de care avem nevoie pentru ca pana la urma cel mai bun criteriu de diferentiere al lor este cantitatea de panouri si suprafata in mp acoperita. Cu aceste tehnologii se ocupa in momentul de fata programul casa verde.

Precum si cu centrale cu peleti, pompa caldura. Vedeti actualizarile acestui program in casa verde 2012.  Datorita acestor programe vom putea sa ne raliem la standardele internationale de protectie a mediului si vom putea astfel avea toti pe bani putini tehnologie care ne va aduce energie in locuintele noastre fara a mai polua natura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu