joi, 7 iunie 2012

Informatii utile despre aparatele de aer conditionat

Atunci cand doriti sa scapati cat mai repede de zilele mult prea calduroase si sufocante de vara, cel putin in locuinta dumneavoastra sau la birou, alegerea de a investi intr-un aparat de aer conditionat este cu siguranta cel mai bun lucru pe care il puteti face. Secretul achzitionarii aparatul de aer conditionat perfect consta in potrivirea capacitatii sau a dimensiunii sale cu incaperea pe care doriti sa o racoriti. Poate parea destul de simplu folosind aceasta formulare insa in practica, avand in vedere varietatea coplesitoare de modele disponibile, modele care difera in dimensiuni, tipuri, rafinament, caracteristici precum si in preturi, veti descoperi ca gasirea aparatului potrivit de aer conditionat reprezinta o adevarata provocare. In cele ce urmeaza va vom oferi cateva informatii si sfaturi care va vor ajuta sa alegeti aparatul de aer conditionat potrivit si sa lasati in urma noptile nedormite si zilele calduroase si sufocante.

In primul si-n primul rand, este esential sa identificati tipul de aer conditionat pe care urmeaza sa-l achizitionati. Aceasta decizie o veti lua doar dupa ce veti analiza suprafata locuintei dumneavoastra sau a camerei in care doriti sa instalati aparatul de aer conditionat, dar si dupa ce analizat conditiile climatice ale zonei in care locuiti. Dupa ce veti face acest lucru, veti avea de ales intre aparate de aer conditionat portabile, fixe, split si de evacuare. Mai departe va vom prezenta fiecare tip de aparat de aer conditionat in parte, pentru a sti mai bine intre ce aveti de ales si ce vi se potriveste cel mai bine.

Aparatul de aer conditionat portabil este extrem de flexibil si poate fi folosit pentru a racori oricare dintre camere doar conectandu-l intr-una dintre ele si mutandu-l in alta camera atunci cand aveti nevoie. De obicei, aceste aparate de aer conditionat sunt perfecte pentru incaperi mai mici si necesita instalarea unei componente in exterior. Ultimele modele de aparate de aer conditionat portabile indeparteaza si umiditatea din aer, oferindu-va astfel posibilitatea de a respira aer proaspat. Aerul este astfel folosit pentru a raci bobinele de racire si a le ajuta in acest fel sa functioneze eficient.

Urmatorul tip de aparate de aer conditionat, cele fixe, sunt disponibile sub forma unitatilor de perete sau de fereastra, iar acestea nu pot fi mutate dintr-o camera in alta odata ce au fost instalate. Un aparat de aer conditionat de fereastra are unitatea fixata in dreptul unui geam in timp ce unitatile de perete sunt instalate pe un perete exterior, pastrand ferestrele intacte. Aceste aparate de aer conditionat pot raci aerul din camere cu suprafete de doua ori mai mari decat in cazul celor portabile.

Aparatele de aer conditionat de tip split, desi au un pret usor mai ridicat decat celelalte, ele vin sub forma a doua componente. Una este reprezentata de unitatea compresorului, care este instalata in exterior, iar cealalta se afla in interior. Un aparat de aer conditionat de tip split produce mult mai putin zgomot decat celelalte tipuri de aparate si, in acelasi timp este mult mai eficient si poate raci aerul din una sau mai multe camere, precum si dintr-o incapere foarte mare de tip open-space.

Aparatele centrale de aer conditionat, sunt acele unitati instalate pe acoperis sau intr-o zona externa. Ele sunt ideale pentru racirea aerului din spatii foarte mari, precum o intreaga locuinta sau un birou si includ o serie de conducte sau canale cu evacuare in parti diferite ale unei case. Un astfel de sistem de aer conditionat va permite sa mentineti temperaturi specifice pentru fiecare incapere din locuinta sau biroul dumneavoastra.

O potrivire perfecta si atent construita intre aer conditionat si spatiu este tot ce aveti nevoie pentru a gasi aparatul perfect.


Tags: aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu