sâmbătă, 30 iunie 2012

Lumea si cainii.

Intr-o lume in care nu este usor sa fii singur, intr-o lume in continua miscare, in care iti pierzi de cele mai multe ori simtul propriei persoane si te simti atat de aruncat in marea aglomeratie si realizezi din ce in ce mai des ca faci tot mai putine pentru tine si tot mai multe pentru altii. In aceasta lumea totusi creierul iti cere din cand in cand putina liniste, sa te poti sa te rupi de multimea ce ti se plimba zilnic prin fata ferestrei sau prin fata geamului autoturismului. In lipsa unei persoane care iti poate umple viata, sau poate unii dintre noi realizeaza ca nu exista persoane capabile sa le poata umple viata, sau cine stie om fi noi pretentiosi. Exista insa o solutie, putem alege un animal de companie, si pana la urma ar fi atatea variante, asta este partea frumoasa ca ai pana la urma variante.

Este doar o chestiune de alegere, unii aleg de exemplu sa se relaxeze uitandu-se la un acvariu cu pesti, altii prefera sa fie mai dinamici si isi iau un caine, altii prefera personalitatea impunatoare si frumusetea unei pisici si tot asa. Un animal de companie il tii pana la urma pentru a te putea destainui lui la nivel spiritual, este pana la urma fiinta care ajunge sa te iubeasca si cu care ajungi sa te intelegi din priviri. Atunci cand se creeaza o legatura dincolo de cuvinte, o legatura la nivel spiritual, nu simti nevoia sa vorbesti ci doar sa simti si sa fii simtit. Animalele pot simti afectiunea altfel decat o pot face oamenii. Mai complicat este sa iti alegi companionul potrivit si sa reusesti sa iti aloci suficient timp sa ai grija de el.

   Printre cele mai simple specii din punct de vedere al ingrijitului se afla cainii, si nu cred ca se mai poate contesta faptul ca sunt cei mai buni prieteni ai omului. In principiu la caini lucrurile stau cat se poate de simplu si anume, ii iei atunci cand sunt pui daca ai cumva inoculata ideea ca trebuie sa aibe pedigree o poti face si pe asta, dar trebuie sa stii de la inceput ca un caine cu pedigree te poate costa foarte mult din cauza ca aceste certificate se obtin destul de greu stapanul trebuie sa investeasca destul de mult in cainele respectiv sa il poata duce la concursuri si asa mai departe.

Asta ca sa nu mai spunem ca ajung sa aibe propriul medic veterinar ce le face in mod regula consulturi si isi exprima parerea specializata privind nutritia acestora ce nu ar fi deloc una ieftina si simpla de procurat.  Asta ca sa nu mai spunem ca sunt dusi destul de des la clinica veterinara. In mod curios poate sa stiti ca in anumite tari si pe caini foarte valorosi si pot incheia si polite de asigurare medicala si acestia la nevoie pot beneficia de o ambulanta veterinara  in caz de nevoie sau de servicii premium medicale. Dar in cazul in care va luati un caine obsinuit ( fara pedigree ) atunci lucrurile vom sta in principiu cam la fel, in functie de veniturile pe care le aveti si pretentiile dvs puteti opta pentru o varianta in care il puteti hrani cu mancare obisnuita pentru ca este omnivor si poate manca aproape orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu