vineri, 2 martie 2012

Aparate de aer conditionat multi-split

In zilele insuportabil de calde din timpul verii, instalarea unor aparate de aer conditionat reprezinta una dintre cele mai bune solutii pe care le-am  putea adopta pentru a face fata situatiei. Acestea ne vor ajuta sa mentinem o temperatura si un nivel al umiditatii acceptabile in interiorul locuintei, al biroului sau chiar al masinii personale, daca dorim.

Pentru ca alegerea unui aparat de aer conditionat sa se dovedeasca a fi o alegere cu adevarat avantajoasa pentru noi, de cele mai multe ori ne vor interesa doua lucruri: sa nu aiba un pret exagerat de mare, astfel inca sa nu trebuiasca sa facem sacrificii financiare prea mari si, bineinteles, sa nu ne puna in pericol sanatatea. De aceea unul dintre primele lucruri carora trebuie sa le acordam atentie sporita este daca aparatul de aer conditionat este dotat cu filtrele necesare de purificare.
Mai mult decat atat, in afara de aceste filtre de purificare, indicatorii BTU precum si clasa energetica din care face parte aparatul de aer conditionat sunt de asemenea niste caracteristici foarte importante la care trebuie sa ne uitam cum mare atentie inainte de a lua o decizie definitiva. 

Ce inseamna BTU, de la ce vine aceasta prescurtare si, mai ales, de unde este o caracteristica atat de importanta a aparatului de aer conditionat, pe care trebuie sa o analizam cu atat de mare atentie? BTU reprezinta initialele unei unitati britanice de masur, British Thermal Units. Aceasta unitate de masura arata ce putere are aparatul de aer conditionat, si este raportata la numarul de m2 in care acesta va fi instalat in cele din urma. Astfel ca, in mod evident, reiese faptul ca daca avem o suprafata mai mare de acoperit, trebuie sa alegem un aparat de aer conditionat cu mai multi BTU.

Pentru a ne asigura ca aparatul de aer conditionat pe care l-am ales va fi unul de calitate, trebuie sa ne asiguram ca, in afara de filtrele pentru purificarea aerului mai sus mentionate, el va fi capabil sa indeplineasca si celelalte functii de care avem nevoie, de incazire, ventilare, racire, dar si de dezumidificare.

De ce sunt considerate atat de avantajoase aparatele de aer conditionat de tip multi-split, si ce sunt ele? Acest tip special de echipament de aer conditionat se caracterizeaza prin sistemul de racordare a mai multor unitati interioare la una singura, exterioara. Vom incerca sa prezentam in cele ce urmeaza cateva dintre principalele avantaje ale utilizarii unor instalatii de aer conditionat de tip multi-split.

Avem, in primul rand, gradul avansat de configurare si comanda a acestui tip de aparat de aer conditionat. Ce inseamna acest lucru? In principiu, aceste aparate de aer conditionat de tip multi-split vor avea functii de comanda mult mai avansate, iar posibilitatile de configurare vor fi multiple. Mai mult decat atat, pana sa ajungem sa ne bucuram de functiile complexe si avansate ale acestui aparat de aer conditionat, va fi imposibil sa nu remarcam si faptul ca dimensiunile sale sunt compacte si, chiar mai mult de atat, ca instalarea sa este chiar una destul de usoara.

Aparatul de aer conditionat de tip multi-split face parte dintr-o clasa energetica superioara si, cu toate ca  functioneaza la capacitate ridicata, in acelasi timp ne ajuta si prin economia remarcabila de energie pe care o produc. Mai mult decat atat, aparatele de aer conditionat multi-split va ofera si mai multe posibilitati prin care puteti combina unitatile aflate in interior, precum si tipuri diferite ale acestor unitati.


aer conditionat, aer conditionat ieftin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu