luni, 5 martie 2012

Instalatorul – primul pas spre Casa Verde

Perspectiva liberalizarii pretului la gaze si energie electrica este infioratoare, dar exista solutii

In ultima vreme, probabil si datorita apropierii primaverii, insistenta cu care reprezentantii troicii care conduce de ceva vreme Europa – FMI, Banca Centrala si Comisia Europeana, si-au intensificat presiunile pentru ca statele balcanice, dar in special Romania, sa liberalizeze preturile la energie. Din punct de vedere al pietei comune este intr-adevar un impreadiv, insa argumentul diferentei catastrofale a veniturulor  este zdrobitor pentru majoritatea populatiei din tarile vizate.

 

Revenirea la sistemul de incalzire centralizat si Casa Verde

Pe de alta parte, in multe orase ale tarii s-a realizat o eficientizare a sistemului de incalzire centralizat care promite preturi mai mici pentru un confort termic cel putin egal cu cel oferit de centralele individuale pe baza de gaz sau curent. O alta alternativa, la prima vedere mult mai de viitor, este programul guvernamental Casa Verde. De urmarit si, mai ales, de actionat! Pentru ca de la depunerea dosarului la Ministerul Mediului, pana la publicarea rezultatului pot trece cateva luni bune, in care nu veti sti nici macar daca sunteti un candidat eligibil. Tendintele sunt insa clare, iar daca vreti un viitor mai linistit din punct de vedere energetic, trebuie sa actionati din timp!

 

Primul pas – parerea avizata a instalatorului

Indiferent de planurile de viitor pe care le aveti, va trebui sa cereti si o parere avizata. Bineinteles, prima persoana contactata va fi instalatorul profesionist cu care colaborati. Inca nu aveti o astfel de persoana  de incredere? Cel putin pentru Bucuresti se poate apela cu incredere la internet. Veti gasi aici, fara indoiala, orice tip de instalator doriti: instalator pentru gaze, instalator pentru centrale termice, instalator pentru obiecte sanitare, instalator apa sau chiar instalator pentru sisteme de aer conditionat. Sau instalatorul bun la toate...  Insa inainte de a opta pentru o oferta, faceti o analiza atenta, comparand mai multe site-uri de profil, serviciile oferite si, nu in ultimul rand, preturile.

 

De ce ar trebui sa tineti cont

Totusi, pentru ca piata a devenit din ce in ce mai ofertanta si lucrarile mai complexe, instalatorii individuali tind sa fie inlocuiti cu firme de specialitate, orientate spre anumite proiecte. Dar acesta este deja urmatorul pas. Cum consultanta costa, alegerea este simpla. Oricum avem nevoie de un instalator pentru lucrari de intretinere si verificare, asa ca de ce sa mai platim in plus pentru o consultanta de profil, indreptata exact spre proiectu vizat? Orice instalator profesionist va poate oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce presupune proiectul lacare va gandit. Ce implica latura tehnica, care echipamente ar fi mai fezabile, o analiza asupra profitului realizat pe termen mediu si lung, toate aceste aspecte trebuie atinse inainte de a face urmatorii pasi.

 

Birocratia excesiva a programulu Casa Verde

Programul Casa Verde presupune o prima vizita la sediul Agentiei de Mediu de care apartineti. In mod normal, de aici va trebui sa optineti consultanta care implica derularea propriu zisa a programului. In mod gratuit! Nu parasiti sediul institutiei fara o lista clara a documentelor pe care va trebui sa le contina dosarul de acceptanta. Acum ar trebui sa se contureze si urmatorii pasi pe care ii aveti de urmat. Este posibil ca o lista destul de scurta de firme de profil sa fie acceptate in derularea proiectului. Insa instalatorul vostru deja v-a dezvaluit acest amanunt... Nu va lasati complesiti de birocratie. Odata ce ati pornit pe acest drum, luati fiecare piedica birocratica drept o incercare si veti vedea ca toate acestea pot fi depasite.

 

 


instalator bucuresti, instalator aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu