sâmbătă, 10 martie 2012

Israelul a atacat vineri noapte in Fasia Gaza. Peste 12 persoane au fost ucise in urma raidurilor

stirileprotv.ro Cel putin 12 persoane au fost ucise si alte 20 au fost ranite in urma unor raiduri aeriene intensive israeliene in Fasia Gaza, incepute de vineri, conform declaratiilor de sambata dimineata a autoritatilor palestiniene locale, relateaza AFP.

Cel putin patru israelieni raniti din cauza tirurilor de proiectile provenite din Gaza in sectorul Eshkol (sudul Israelului), conform serviciilor de salvare israeliene.

Premierul Netanyahu, despre Iran: "Israelul a asteptat destul efectul diplomatiei. Nu se mai poate

Armata israeliana a sustinut ca 40 de rachete si obuze de "toate tipurile" au lovit teritoriul Israelului, provenind din enclava palestiniana, acest tip de atac intensificandu-se in ultima luna.

Aceasta escaladare a violentei - cea mai sangeroasa incepand cu sfarsitul lunii octombrie 2011 - a urmat "eliminarii vizate" a secretarului general al gruparii radicale Comitetul de Rezistenta Popular (RPC), Zuhair al-Qaissi, si a unui alt membru al gruparii, Mahmoud Hanani, ucis vineri de un raid israelian care a vizat masina in care se aflau, la vest de orasul Gaza.

Premierul Israelului vrea sa atace instalatiile nucleare din Iran. Cativa ministri de-ai sai se opun

Un al doilea raid, in estul orasului Gaza, a ucis trei luptatori membri ai Brigazii Al-Qods, aripa militara a altei miscarii radicale, Jihadul Islamic.

Alti sapte membri ai Brigazii Al-Qods, inclusiv doi comandanti locali, au fost ucisi ulterior, tot vineri, in timpul unor atacuri aeriene, conform Jihadului Islamic.

Cinci etaje subterane anti-atomice. Cum se pregateste Israelul in cazul unui razboi cu Iranul

Cel putin 20 de persoane din Gaza, inclusiv un jurnalist palestinian al Ma'an, au fost ranite in timpul raidurilor aeriene fara care s-au succedat fara intrerupere in timpul noptii de vineri spre sambata.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu