luni, 12 martie 2012

Viata la tara

Viata la tara…, ceva de genul a fi sau a nu fi… Viata in mediul rural este extrem de placuta si de linistita. Majoritatea oamenilor isi doresc sa  traiasca in mediul rural, departe de agitatia orasului, dar nu se pot desparti de conditiile de care dispun in mediul urban.  In zilele noastre iti poti crea toate conditiile si tot confortul necesar chiar si la tara.            

Doresti sa dispui de alimentare cu apa in locuinta ? Vine anotimpul cald cand constati ca iti place gradinaritul si-ti doresti sa ai cea mai frumoasa gradina, plina de flori, zarzavaturi si legume? Pentru tine gradinaritul nu e o simpla pasiune, ci un mod de a supravietui? Iti place sa muncesti pamantul, sa-l cultivi, sa-l irigi si apoi sa-ti culegi roadele muncii, respectiv o recolta bogata? Te identifici cu activitatea de agricultor? Acest lucru este posibil prin montarea unui hidrofor cunoscut si sub denumirea de pompa sub presiune. hidroforul este cel care asigura presiunea apei din casa, sau cu ajutorul caruia iti poti iriga gradina. Functioneaza pe baza unui mecanism simplu ca cel al unei pompe,  fiind alcatuit dintr-o butelie,  un presostat si o pompa. In butelie se acumuleaza apa sub presiune, iar  pornirea sau oprirea pompei este asigurata de presostat. In cazul in care presiunea din butelie scade sub valoarea setata, pompa porneste, apa urmand sa fie pompata in butelie. Cand presiunea creste  pana la parametrii prestabiliti,  pompa se opreste.  hidroforul, atunci cand sunt deschisi robinetii, printr-un control electronic, porneste automat si se inchide tot automat atunci cand nu se inregistreaza curgerea apei.  Exista o gama diversa: de la cele conventionale la cele moderne, fiecare individualizandu-se prin anumite caracteristici bine definite. Cele conventionale produc un zgomot mai ridicat, pe cand cele moderne sunt mai silentioase si mai economice. In vederea aplicarii sistemului economic, se calculeaza cu aproximatie cam care ar fi necesarul de apa dintr-o  gospodarie si se seteaza hidroforul la parametrii optimi care sa permita un debit suficient de apa si o presiune constanta.

Un hidrofor este extrem de eficient si economic intr-o gospodarie . Iti poti desfasura activitatile de gradinarit sau casnice  in cele mai optime conditii, reusind sa si economisesti in acelasi timp atat  apa cat si energie electrica.

Deci este posibila imbinarea urmatorilor factori: o viata linistita, conditii de oras, satisfacerea unor pasiuni sau a unor necesitati cum ar fi gradinaritul, toate acestea se rezuma intr-un singur cuvant cheie: hidrofor


pompa submersibila, pompa submersibila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu