vineri, 2 martie 2012

Stiati ca…

laser tag prinde teren in Romania, dar aceasta activitate are o istorie foarte indelungata peste hotare, unde e practicat de zeci de ani, mai ales in Statele Unite. Evident, in tot acest timp, s-au adunat multe povesti, statistici si intamplari amuzante legate de aceste jocuri cu laser, ajungandu-se la creearea unei comunitati foarte solide. In cele ce urmeaza, am ales cateva detalii interesante despre acest joc- cine stie s-ar putea sa te decizi sa-l joci si tu dupa aceea, mai ales ca ai la dispozitie o sala precum Laser Mega Zone chiar in Bucuresti.

-          La ultima numaratoare, in lume erau in jur de 1500 de laser tag arena, media fiecarei sali fiind de 4-5000 luna- desigur, cifrele sunt mult mai mari in America de Nord decat in restul lumii. Asta inseamna ca lunar au loc in jur de 6 milioane de jocuri pe luna si 72 de milioane de jocuri pe an, estimandu-se ca in 2 ani se va ajunge la 90 de milioane de jocuri pe an, probabil prin deschiderea mai multor incinte si gazduirea mai multor petreceri laser.

-          Cel mai scump sistem de laser tag a fost probabil Photon, realizat in anii 80, fiecare sala de genul acela necesitand in jur de 1.2 milioane de dolari pentru a fi echipata complet. Intre timp, preturile au scazut foarte mult, pentru ca destul de multi producatori de echipamente au intrat pe piata, atrasi de popularitatea in continua crestere a acestei activitati.

-          Cea mai faimoasa companie care realizeaza echipament de profil: Q-zar, chiar daca aceasta firma s-a inchis de destul de multi ani. Totusi, ei raman compania care a ajutat enorm la popularizarea jocului si au vandut foarte multe unitati in anii 80 si 90, cand laser tag a devenit foarte popular.

-          Partida cu cei mai multi participanti, 279, a avut in 2008, in Australia, la un eveniment  BattleField Sports.

-          Cel mai mare labirint de laser tag din Europa se afla in Olanda, are 1500 de metri patrati si se numeste Silverstone Lasergames. Zona e absolut imensa, in sala aflandu-se un avion si multe alte obiecte si obstacole foarte spectaculoase sau pur si simplu mari.

-          Cea mai mare sala de laser tag e in Anglia, la Bradford, si are 1670 de metri patrati, putand gazdui, la un singur joc, 40 de concurenti. De asemenea, aceasta sala are si un labirint inspirat stilistic din seria de filme si jocuri video Resident Evil.

-          Cea mai mare sala unde se pot folosi echipamente specifice meciurilor outdoor se afla in Orlando, SUA si insumeaza, pe doua nivele, 2200 metri patrati. Cele doua nivele sunt inspirate din genul de harti de obicei folosite in jocuri precum Counter Strike sau Half Life

-           laser tag e foarte raspandit in Rusia si fostele tari ale spatiului ex-sovietic. De altfel, cea mai interesanta arena de laser tag e in Riga, in Estonia. Arena, numita Bowlero, are efecte 3D si sculpturi impresionante, atragand jucatori din toata Europa si chiar de pe alte continente.

-          Intr-o arena din Ucraina (inchisa in 2000), era permis sa impingi jucatorii adversi (miscari de hockey), sa-ti acoperi senzorii pentru a nu pierde puncte si chiar sa misti obstacolele pe harta astfel incat sa-ti creezi un avantaj. 


laser tag, laser stalingrad

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu