sâmbătă, 10 martie 2012

Catalin Predoiu catre procurori: Confiscati tot! Daca infractorii raman cu banii, treaba e facuta pe jumatate

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, le-a spus joi procurorilor, la bilantul Ministerului Public, sa "confiste tot", el dand exemplu un caz din Italia, unde carabinierii au confiscat unui lider de clan mafiot bunuri de peste un miliard de euro, exemplul starnind rumoare in randul magistratilor. "Luati-le tot", le-a spus Predoiu magistratilor prezenti in sala conferintei privind bilantul activitatii parchetelor pe 2011, potrivit Mediafax.

"O vor lua de la capat, cu aceleasi mijloace, daca va opriti, pentru ca de multe ori infractorii isi dirijeaza afacerile din puscarie. Nu reusim inca sa rezolvam aceasta problema. Luati-le tot, pentru ca si ei incearca sa ne ia tot. De aceea trebuie sa combatem evaziunea fiscala si ma bucur ca este una dintre prioritatile afirmate de Ministerul Public", a afirmat Catalin Predoiu.

Ministrul a sustinut ca in urma cu doi, trei ani, institutiile statului au formulat ca prioritate generala combaterea evaziunii fiscale, iar rezultatele muncii se vad, dar mai sunt multe de facut.

Ministrul s-a referit apoi la recuperarea produselor infractiunilor, care este un obiectiv al institutiilor statului. In acest context, ministrul a spus ca atunci cand si-a pregatit discursul pentru evenimentul de joi a dat peste o stire din 5 mai 2011, conform careia carabinierii confiscasera in Italia bunuri apartinand unui lider de clan in valoare de un miliard de euro: "Sigur ca exista diferente in ceea ce priveste mijloacele - dotarea logistica aflata la dispozitie, experienta si asa mai departe -, dar acolo trebuie sa ajungem. In curand vom avea si legea confiscarii extinse (a averii-n.r.), o activitate mai buna privind cooperarea intre Oficiul de recuperare a creantelor, Ministerul Justitiei si Ministerul Public. Deci, treptat, vom imbunatati aceste dotari logistice", a aratat ministrul Predoiu.

Demnitarul a mai precizat ca autoritatile romane sunt interesate de protectia fondurilor comunitare, pentru ca Romania incearca sa atraga astfel de fonduri, dar ca eficienta acestei activitati depinde in buna masura si de modul in care este starpit fenomenul de deturnare a acestor bani si de insusire ilegala a lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu