miercuri, 21 martie 2012

Instalare profesionala aer conditionat

Cererea tot mai mare in aria echipamentelor de aer conditionat, a facut ca producatorii de astfel de echipamente casnice sau industriale sa dezvolte tehnologii superioare pentru pentru satisfacerea tuturor cerintelor si ridicarea nivelului de randament al acestora.

Sistemele de climatizare rezidentiale reprezinta un tip special de aparatura care este inclus in categoria electrocasnicelor, dar care necesita o atentie aparte in ceea ce priveste instalarea si punerea lor in functione. Aparatele de aer conditionat vor necesita o abordare diferita in functie de mai multi factori care definesc locatia unde vor fi instalate. Nu este suficient sa decidem modelul prin prisma marimii fizice a aparatului in sine, crezand astfel intr-un mod complet eronat ca daca este mare este si potrivit necesitatilor concrete pe care le avem.

Exista viitori utilizatori de aparate de aer conditionat care se multumesc cu a afla din diverse surse ce model de aparat este utilizat intr-un anumit loc si apoi comanda din perspectiva acestui implus unul asemanator. Daca pentru marca si renumele ei veti putea primi un sfat din partea unor prieteni sau cunostinte, atunci cand vine vorba despre capacitatile tehnice pe care un astfel de sistem de climatizare trebuie sa le aiba, este nevoie in mod serios de o consiliere specializata.

Firmele acreditate in montarea aparatelor de aer conditionat isi pun la dispozitie tehnicieni calificati in acest domeniu, care va vor oferi toate datele de care aveti nevoie, pentru ca alegerea modelului potrivit sa nu o faceti la intamplare.

Principala grija este legata de incinta pentru care sistemul de climatizare va trebui sa faca fata intr-un mod potrivit cerintelor. Orice incapere are o serie de particularitati care vor fi luate in calculul capacitatii de racire si/sau incalzire al aparatului de aer conditionat. In primul rand ne referim la volumul camerei si la numarul de usi care o deservesc. O camera obisnuita cu o singura usa de acces este diferita de una care poate fi accesata prin doua sau chiar mai multe intrari. Cu cat sunt mai multe intrari posibil accesate pentru acea incinta, cu atat aerul care este climatizat s-ar putea risipi in timpul traficului.

Un alt aspect pentru care dimensionarea corecta a unui aparat de aer conditionat este important, este cel legat de marimea si pozitionarea ferestrei incaperii fata de radiatia solara directa. O camera situata pe directia nord, nu va fi deloc afectata de radiatia calorica a soarelui, fata de o alta care este directionata spre vest, sau chiar mai rau spre est, cand pentru intreaga zi fatada respectiva este expusa radiatiei solare.

Din aceasta perspectiva dimensionarea corecta a unui aparat de aer conditionat, trebuie facuta de un specialist in acest domeniu, in alte conditii subdimensionarea va conduce la uzura prematura a componentelor acestuia prin utilizare fortata, iar supradimensionarea va incarca in mod nejustificat factura de energie electrica.

O alta abordare importanta este modul in care se va face instalarea unui aparat de aer conditionat. Inainte de orice trebuie sa stiti ca incercarea de a monta in regie proprie un astfel de aparat are toate sansele sa se finalizeze in cel mai fericit caz cu o functionare neconforma cu specificatiile tehnice, cu un randament scazut si un consum mare de energie electrica.

La contactarea unui firme specializate trebuie sa puneti cateva intrebari importante, fara nicio retinere, pentru a afla toate detaliile legate de montaj. Prima si cea mai importanta intrebare este cea legata de asigurarea ca tehnicienii care vor efectua montajul vor folosi pompa de vid pentru vidarea instalatiei frigorifice a aparatului de aer conditionat. Orice alt raspuns decat cel pozitiv trebuie sa va directioneze in mod automat catre o alta firma care include in procesul sau de instalare acest dispozitiv de vidare.

O instalatie frigorifica nevidata sau partial vidata, va avea un randament slab, compresorul aparatului lucrand din greu pentru a impinge in instalatie agentul frigorific care este intampina blocajul aerului ramas in instalatie.

O alta informatie pe care trebuie sa o solicitati este confirmarea ca echipa de tehnicieni foloseste scule profesionale si detine asupra sa o rezeva de agent frigorific identic cu cel cu care este incarcat aparatul ce urmeaza a fi montat. Veti preveni in acest fel eventuale intarzieri in cazul in care din motive strict tehnice sau legate de prelugirea traseului frigorific peste o anumite limita, este necesara incarcarea suplimentara cu agent frigorific a aparatului de aer conditionat.


aer conditionat split, aer conditionat split

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu