vineri, 2 martie 2012

Despre pompa submersibila

pompa submersibila este un dispozitiv care contine un motor izolat ermetic cuplat îndeaproape la corpul acesteia. Intregul ansamblu este asezat în lichidul care urmeaza sa fie pompat. Principalul avantaj al acestor pompe submersibile este faptul ca împiedica formarea suflurilor , o problema asociata cu o diferenta de altitudine mare între pompa ÅŸi suprafaÅ£a lichidului. pompa submersibila împinge lichidul la suprafaÅ£a, spre deosebire de pompele cu jet care sunt nevoite sa traga lichidele, devenind astfel mai eficiente decât pompele cu jet.

Ca si principiu de functionare, aceste pompe submersibile sunt pompe centrifuge care îsi desfasoara activitatea într-o poziÅ£ie verticala. DeÅŸi caracteristicile lor de construcÅ£ie ÅŸi de funcÅ£ionare au trecut printr-o evoluÅ£ie continua de-a lungul anilor, principiul lor operational de baza a ramas acelaÅŸi. Lichidele produse, dupa ce au fost supuse unor forÅ£e centrifuge mari cauzate de viteza mare de rotaÅ£ie a rotii centrifuge, pierd energia lor cinetica în difuzor în cazul în care o conversie a energiei cinetice a presiunii are loc. Acesta este principalul mecanism de funcÅ£ionare a pompelor de flux radial ÅŸi mixt.

Axul din pompa submersibila este conectat la separatorul de gaz printr-un cuplaj mecanic la partea de jos a pompei. Fluidul de sonda patrund in pompa printr-un ecran de admisie ÅŸi sunt ridicate de catre treptele pompei. Alte parti includ rulmenti radial distribuiti de-a lungul arborelui acordând sprijin radial axului pompei de cotitura la viteze mari de rotaÅ£ie. Un rulment axial opÅ£ional preia o parte din forÅ£ele axiale aparute în pompa, dar cele mai multe dintre aceste forÅ£e sunt absorbite de rulmentul axial protector.

Pompe submersibile sunt gasite în multe aplicaÅ£ii. pompa submersibila de o singura treapta este utilizata pentru drenaj, scurgeri, pompari industriale generale ÅŸi de namol. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute si ca filtre de acvariu. Pompe submersibile de trepte multiple au de obicei coborâta o sonda ÅŸi utilizate pentru captarea apei , puÅ£uri de apa ÅŸi în puÅ£uri de petrol.

Un sistem hidrofor este un sistem care cuprinde o unitate de pompare puternica si o conducta, care este proiectat pentru a creÅŸte presiunea apei din reÅ£eaua de mediul urban, astfel ca apa poate fi furnizat la nivele mai mari de o cladire inalta. Echipamentele sub presiune de tip hidrofor sunt proiectate pentru stocarea apei în sistemele de protecÅ£ie împotriva incendiilor ÅŸi de întreÅ£inere sau stabilizare presiunii de apa necesara în reÅ£eaua de apa ÅŸi asigurarea radiala a rezervelor adecvate de apa de depozitare în cazul în care a crescut de consumul de apa.

Este necesara o informare consistenta înaintea achzitionarii de pompe submersibile, de hidrofoare, ca înainte de achiztionarea oricarui alt produs indiferent de domeniul în care urmeaza a fi folosit. Desi va punem la dispozitie o gama larga atât de pompe submersibile, cât si de hidrofoare, alegerea dumneavoastra trebuie sa vina ca un rezultat al unei analize atente în baza criteriilor si asteptarilor dumneavoastra calitative. Va putem garanta un nivel înalt de profesionalism, respect, calitate a produselor oferite si, nu în ultimul rând un ansamblu de oferte avantajoase, adaptate la nevoile dumneavoastra, cât si la contextual economic, social si cultural în care ne aflam. Portofoliul vast de produse, calitatile de importator si distribuitor, precum si profesionalismul de care dam dovada pe tot parcursul relatiei cu clientul va vor convinge în cele din urma ca ati facut o alegere buna, si va va face sa reveniti de fiecare data când veti avea nevoie.

 

 

 


pompa submersibila, pompa submersibila

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu