miercuri, 21 martie 2012

Criterii de frumusete

Masculine sau impuse de factori externi, tendintele modei feminine raman extrem de dinamice

 Vizita la un salon de infrumusetare, o sedinta de solar sau una de manichiura si pedichiura fac parte din fanteziile multor femei din Bucuresti, indiferent de varsta, categorie socio – profesionala sau venit. Criteriile de frumusete par a fi trasate de aceste entitati comerciale, bazate, cum altfel pe implacabilul pricipiu al profitului.

 

Salonul de infrumusetare perfect

Salonul de infrumusetare ofera, in primul rand, o ambianta placuta, familiara, in care se poate evada din stresul cotidian pentru destindere si abia apoi pentru servicii dedicate. Salonul de bronzat, mai ales, trebuie sa fie unul intim, discret, care permite doamnelor si domnisoarelor sa isi expuna zone care altfel nu sunt atinse niciodata de razele soarelui. Si din acest motiv taxarea este la minut, nicio reprezentanta a sexului frumos nefiind incurajata sa ramana „peste program”. Insa serviciile oferite de un astfel de salon din Bucuresti sunt foarte variate:  coafor, frizerie, manichiura, pedichiura, permanent de gene, machiaj profesional, extensii de par, cosmetica, epilat, impachetari termocuverta, electrostimulare, masaj anticelulitic, de relaxare, reflexogen, vibromasaj si multe altele. De fapt, gama de servicii este intr-o continua transformare. Doamnele si domnisoarele sunt intotdeauna avide de nou. Sunt convinse ca tot timpul este loc de mai mult si mai bine cand este vorba de frumusetea lor. In definitiv, toti ne dorim sa ramanem tineri si frumosi.

 

Criterii masculine

Orice femeie poate fi frumoasa daca are cum sa se ingrijeasca de nevoile ei de baza, si pe dinauntru si pe dinafara. In ciuda vederii inguste prin care se catalogheaza frumusetea in societatea moderna, fiecare persoana isi gaseste frumusetea in diferite lucruri. Stabilesteti propriile criterii de frumusete si lasa-ti eul interior sa preia controlul, cel putin asa ar trebui sa fie. Ca astazi suntem mai manipulati ca niciodata, este un fapt cunoscut si acceptat de toti. Din pacate, majoritatea criteriilor frumusetii feminine sunt stabilite de barbati, in mod arbitrar. Studiile au aratat ca barbatii acorda mai multa importanta, in ordine, sanilor, organelor genitale  si picioarelor. Celelalte criterii nu prea sunt luate in considerare. Criteriile pe baza carora barbatii apreciaza calitatile fizice ale femeilor sunt simple si fondate aproape in exclusivitate pe atribute sexuale. Pentru cercetatori, imperativitatea reproducerii genelor la mascul ar explica aceasta focalizare asupra atributelor sexuale ale femelei. Omul modern nu s-a detasat suficient de natura ancestrala, fapt care explica interesul crescut pentru aceste caracteristici. Si atunci? Dupa ce criterii de frumusete functioneaza mintea femeilor? Din fericire, dupa criterii mai putin instinctive, dar nu intotdeauna chiar estetice.

 

Moda ca factor de catalizare

Moda este promovata aproape exclusiv de saloanele de infrumusetare din bucuresti. Acesta este izvorul  de unde se adapta femeia in Romania cu frumusetea. Pentru ca frumusetea devine ceva arbitrar. Aparitia solarului a impus moda femeii permanent bronzate, iar manechiura si pedichiura trebuie si ele sa sa inscrie in cele patru curente dominante.

Primul este curentul retro. Regăsite fie ca influență pentru colecÈ›ii întregi, fie prin detalii răspândite, trimiterile la perioada anilor ‘50-‘60-‘70 sunt prezente peste tot în toamna lui 2011 È™i pregătesc probabil un an 2012 construit după aceleaÈ™i tipare vintage. Apoi pornirile de masculinizare sunt si ele din ce in ce mai evidente. Moda tartanului, a kiltului scotian a impus si ea un anume tip de femeie. Oarecum în aceeaÈ™i categorie cu moda de inspiraÈ›ie masculină este È™i tendinÈ›a care copiază vestimentaÈ›ia motocicliÈ™tilor si a biciclistilor. Dar asteptam cu nerabdare si alte tendinte, la care sa se alinieze si tenul, dar si manechiura si pedichiura.

 


salon masaj bucuresti, solar bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu