marți, 13 martie 2012

Dan Voiculescu: Cand UDMR santajeaza Guvernul, Opozitia ar putea sa-si suspende protestul in mod exceptional

Presedintele fondator al Partidului Conservator, senatorul Dan Voiculescu, considera ca, in timp ce "UDMR santajeaza Guvernul, opozitia ar putea lua in calcul sa-si suspende "in mod exceptional" protestul parlamentar, pentru a lasa fara obiect "santajul UDMR", relateaza Agerpres.

Potrivit senatorului PC, "santajul UDMR, care refuza sa mai participe la actiunile Parlamentului pentru a forta infiintarea unei facultati in limba maghiara la Targu Mures, este tipic pentru actuala coalitie de guvernare".

"Santajul este liantul care, pana astazi, a adunat si a tinut impreuna pe Traian Basescu, PDL, UNPR si UDMR. Foarte probabil, PDL va ceda acestui santaj, asa cum a facut-o, de exemplu, in cazul predarii geografiei si istoriei in limba maghiara. Pentru a-si asigura supravietuirea, Traian Basescu este dispus la orice compromis, a dovedit-o sistematic in ultimii 7 ani", argumenteaza el.

Voiculescu sustine ca, in schimb, USL "a respins constant ipoteza unei intelegeri oculte cu UDMR si orice forma de compromis cu valorile nationale".

Iar astazi, cand UDMR santajeaza Guvernul din care face parte si nu se mai prezinta in Parlament, consider ca Opozitia democrata ar putea evalua oportunitatea ca, in mod exceptional, sa-si suspende temporar propriul protest parlamentar, pentru a lasa fara obiect santajul UDMR. Evident, USL nu ar sprijini Guvernul, ci doar ar demonstra ca Parlamentul Romaniei nu poate fi blocat oricand isi doreste UDMR", a precizat Dan Voiculescu, intr-o postare pe blogul personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu